Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ενίσχυση - κατεύθυνση σήματος WiFi / WiFi Reflector Booster


Υπάρχουν περιπτώσεις που το σήμα του wifi router ή της ασύρματης κάρτας δικτύου μας δεν φτάνει εκεί που θέλουμε.
Μία λύση είναι να αλλάξουμε θέση στο router ή στον υπολογιστή μας ή να αγοράσουμε μία κεραία με μεγαλύτερο κέρδος σε dΒi.
Υπάρχει βέβαια και η λύση του να ενισχύσουμε ή να κατευθύνουμε το σήμα της κεραίας μας με εναν ανακλαστήρα κατασκευάζοντας τον μόνοι μας, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.











Υλικά.
Ψαλίδι/κοπίδι
Κόλλα χαρτιού
Χαρτί και χαρτόνι
Αλουμινόχαρτο
Σχεδιάγραμμα κεραίας


Κατασκευή.
  • Τυπώνουμε το σχεδιαγραμα της κεραίας. (Το πρότυπο που έχουμε εδώ θα αποδόσει περίπου 9 dΒi κέρδος, αν διπλασιάσετε το μέγεθος το κέρδος θα είναι της τάξης των 12 dΒi. Αν θελήσετε να μεγαλώσετε το σχεδίο στα μέτρα σας - μέσω κάποιου επεξεργαστή εικόνας - να έχετε υπόψη σας πως το τετράγωνο που υπάρχει στην μέση του σχεδίου θα πρέπει να παραμείνει τετράγωνο έτσι ώστε να πληρούνται οι αναλογίες της κεραίας).

Κάνε click στην εικόνα για το κανονικό μέγεθος

  • Κολλάμε με την κόλλα το σχεδιάγραμμα (χωρίς να το κόψουμε) πάνω στο χαρτόνι.
  • Αφού στεγνώσει, κόβουμε τα 2 περιγράμματα (βάση στηριξής και ανακλαστληρας)


















  • Στον ανακλαστήρα (ορθογώνιο κομμάτι) ανοίγουμε με ένα κοπίδι τις 6 υποδοχές που θα κουμπώσει η βάση και στην συνέχεια πάνω στον ανακλαστήρα κολλάμε το αλουμινόχαρτο (προσοχή μην χάσουμε τις 6 υποδοχές).
  • Στην συνέχεια κάνουμε με προσοχή 2 τρύπες στα σημεία με τον σταυρό στην βάση. (μέσα από αυτές τις τρύπες θα περάσει η κεραία μας)
  • Με προσοχή καμπυλώνουμε την βάση της κεραίας έτσι ώστε τα 6 "αυτάκια" της να "κουμπώσουν" στις υποδοχές του ανακλαστήρα.


Η κατασκευή μας είναι έτοιμη και δεν μένει τίποτα αλλο από το να την τοποθετήσουμε στην κεραία μας και να την κατευθύνουμε στο σημείο που επιθυμούμε.













1 σχόλιο:

kostas είπε...

Φίλε μου καταφερα με την πατεντα σου να στειλω σημα στη αλλη μερια του ορο φου . respect