Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό των αναζητήσεών σας από τη Google


Tην 1η Μαρτίου, η Google ενεργοποιεί την νέα πολιτική απορρήτου της. Βάση της νέας αυτής πολιτικής οι προτιμήσεις μας και οι αναζητησεις μας θα καταγράφονται αποτελώντας στοιχεία που θα γνωρίζει και το PC μας και το Android Smartphone ή tablet μας, ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.
Ο τομέας στον οποίο είναι περισσότερο ξεκάθαρη αυτή η καταγραφή είναι η αναζήτηση. Το ιστορικό αναζητήσεων που έχουμε κάνει στο διαδίκτυο, χωρίζεται σε γενικές κατηγορίες όπως πολιτική, τέχνη, ή τα νέα που αναζητούμε και διαβάζουμε.
Μέχρι σήμερα, όλες οι πληροφορίες που συλλέγονταν από τις αναζητήσεις που πραγματοποιούμε όντας συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό μας Google, ήταν αποθηκευμένες σε ένα… ξεχωριστό μέρος ανεξάρτητο από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google που χρησιμοποιούμε. Αυτό θα αλλάξει την επόμενη Πέμπτη.

Εκτός κι αν το διαγράψετε αυτό το ιστορικό και δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.


* Πηγαίνετε στο google.com/history. Εκεί θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε στον Google λογαριασμό σας (sign in).
* Έπειτα, πατήστε στο «Remove all Web History”.

Έτσι, όχι μόνο θα αφαιρέσετε όλο το ιστορικό των αναζητήσεών σας στο web, αλλά αυτόματα θα σταματήσουν να καταγράφονται οι αναζητήσεις σας, μέχρι εσείς να επιλέξετε να πατήσετε το μπλε πεδίο “Resume” ώστε να επανέλθει η καταγραφή εκείνων για τα οποία ψάχνετε στο διαδίκτυο.

Αν θέλετε να το ψάξετε λίγο περισσότερο και να είστε λιγότερο δραστικοί, μπορείτε, πριν σβήσετε το ιστορικό σας, να το «διαβάσετε» και να αφαιρέσετε όσα στοιχεία θεωρείτε πως δεν θα θέλατε να φαίνονται πουθενά, ούτε καν σε σας. Στα στοιχεία αυτά, θα μπορέσετε να πατήσετε “Pause” ώστε καμία υπηρεσία να μην συνεχίσει να κρατά πληροφορίες γι αυτά τα θέματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai ti ginetai an den exoyme logariasmo google???

V είπε...

το συγκεκριμένο Post άφορα αυτούς που έχουν google account. αν δεν έχεις λογαριασμό google τότε προφανώς δεν έχεις κάτι να ανησυχείς!