Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πώς να δημιουργήσετε εικονικό σκληρό δίσκο για το Gmail στον υπολογιστή σας


Το Gmail ειναι ενα πολύ καλό μέσο επικοινωνίας το οποίο σας δίνει και την δυνατότητα να επισυνάψετε και να στείλετε αρχεία μεγέθους μέχρι 25MB (δεν επιτρέπει την επισύναψη εκτελέσιμων αρχεία και φακέλων, για να επισυνάψετε τέτοια αρχεία απλά κάντε τα zip).

Πως θα σας φαινόταν το να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία αυτά από οποιοδήποτε pc σαν να τα είχαμε σε κάποιο δικτυακό δίσκο;

Το Gmail Drive είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το δημιουργεί ένα εικονικό δίσκο στον υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να ανακτήσετε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό Gmail άμεσα μέσα από τα Windows. Το Gmail Drive ουσιαστικά προσθέτει μια νέα μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας όπου μπορείτε να δημιουργήσετε νέους φακέλους, και να μεταφέρετε με drag'n'drop αρχεία μέσα σε αυτόν.

Όταν ρίξετε ένα νέο αρχείο στο εικονικό δίσκο του GMail Drive, αυτό δημιουργεί ένα e-mail και το στέλνει στο λογαριασμό σας. Το e-mail εμφανίζεται στο κανονικό φάκελο "Εισερχόμενα", και το αρχείο που επισυνάπτεται εμφανίζεται ως συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βασικά το Gmail Drive λειτουργεί σαν οποιοδήποτε άλλο σκληρό δίσκο εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Κατεβάστε από εδώ και εγκαταστήστε το Gmail δίσκο στον υπολογιστή σας.
Μετά την εγκατάσταση θα δείτε ένα ακόμη σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε "Login As".


Στο παράθυρο που θα ανοίξει συμπληρώστε το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό σας στο gmail για να ανοίξετε το εικονικό δίσκο που δημιουργήθηκε .


Μόλις ανοίξετε τον σκληρό δίσκο, με copy / paste ή με drag n drop ριχτε τα αρχεια σαςς στο Gmail drive.
Για να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονικό δίσκο και επιλέξτε Log out.

Σημείωση: Μέσα από το GMail Drive μπορείτε να στείλετε μόνο αυτά τα αρχεία που επιτρέπεται από το Gmail. Αρχεία όπως .exe αλλά και φακέλους που δεν μπορούν να σταλούν (εκτός αν τα κάνουμε zip).

Δεν υπάρχουν σχόλια: