Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ταπετσαρία υπόσχεται να σας απαλλάξει από τους «κλέφτες» του Wi-Fi

Όλοι όσοι θυμώνετε κάθε φορά που διαπιστώνετε πως κάποιος γείτονας έχει βρει τον κωδικό για το Wi-Fi δίκτυό σας, (προφανώς γιατί είχατε την έξυπνη ιδέα να βάλετε για password το όνομά της γάτας σας), (ή γιατί ο γείτονας είναι αρκετά μάγκας και χρησιμοποιεί λογισμικό που «αναγνωρίζει» το router σας), μπορείτε να κάνετε πάρτι.
Γιατί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Grenoble, επινόησαν μία ταπετσαρία που μπορεί να μονώσει τον χώρο σας έτσι ώστε να μην είναι διαθέσιμο το σήμα εκτός από αυτό τον χώρο. Η ταπετσαρία αυτή περιέχει κρυστάλλους που εγκλωβίζουν κάποιες συχνότητες του ασύρματου δικτύου , ειδικά τις συχνότητες στις οποίες λειτουργεί το router σας.

Η ταπετσαρία αυτή θα κοστίζει όσο και μία σχετικά καλή ταπετσαρία, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2013 και αν δεν σας αρέσει το σχέδιό της με τις νιφάδες, μπορείτε να την βάψετε με χρώμα, χωρίς να επηρεάσει την απόδοσή της.
Βέβαια, η ταπετσαρία έχει μερικά ελαττωματάκια. Για να λειτουργήσει όλο αυτό θα πρέπει να καλύψετε όλες τις επιφάνειες του δωματίου ή του σπιτιού σας με αυτή, οπότε να… περπατάτε πάνω σε ταπετσαρία. Άρα και να την σφουγγαρίζετε, πράγμα καθόλου πρακτικό προς το παρόν. Επίσης, για να έχετε την απόλυτη μόνωση, θα πρέπει τυπικά να την περάσετε και στα παράθυρά σας, που σημαίνει ότι μία τέτοια εφαρμογή είναι η καλύτερη συνταγή για να σας οδηγήσει στην παράνοια. Βέβαια, οι επινοητές της λένε πως αναπτύσσουν ένα ακόμα λεπτότερο φιλμ προκειμένου να εφαρμόζεται σε διάφανες επιφάνειες και να είναι εξίσου αποδοτικό.
Όπως και να ‘χει όμως, αν σας βάζουμε ιδέες και έχετε φτάσει σε τέτοια ακραία σημεία με τους γείτονές σας, θυμηθείτε πως εδώ στην Ελλάδα είναι δύσκολες εποχές. Το να αφήνετε ελεύθερο το internet, με το δεδομένο πως κάποιος δεν είναι γάιδαρος για να κατεβάζει όλο τον παγκόσμιο κινηματογράφο ή να ανεβάζει υλικό παιδικής πορνογραφίας, για κάποιους δεν είναι τόσο κακό.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: