Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Φτοιάξτε mp3 ringtone για το κινητό με τον υπολογιστή σας


Σε συνέχεια ενός προηγουμένου μας άρθρου Κατεβάστε την μουσική από τα βίντεο Youtube ως MP3 , θα δούμε το πως να κάνουμε το αγαπημένο μας τραγούδι σε mp3 ringtone για το κινητό μας. Ψάχνοντας στο internet για ένα δωρεάν και αξιόπιστο πρόγραμμα το μυαλό μας πάει σε ένα και μόνο, το Audacity.



Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, είναι δωρεάν και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις επαγγελματικές λύσεις που υπάρχουν επί πλήρωμή. Η εφαρμογή είναι συμβατή με Windows, MAC και Linux. Στο άρθρο μας το τρέχω σε Ubuntu linux αλλά οι επιλογές του μενού είναι οι ίδιες με αυτές στα windows.

Για να το κατεβάστε πατήστε στο παρακάτω link
http://audacity.sourceforge.net/?lang=el

Αφού λοιπόν το κατεβάσουμε και το εγκαταστήσουμε, το ανοίγουμε και βλέπουμε την παρακάτω οθόνη.


Βρίσκουμε το τραγούδι που θέλουμε πατώντας File > Import > Audio. Το πρόγραμμα υποστηρίζει αρχεία τύπου mp3, wav, aiff, ogg ή flac.

Επιλέγουμε το κομμάτι του τραγουδιού που θέλουμε να κάνουμε ringtone, (πατάμε δεξί κλικ με το ποντίκι μας στο σημείο που ξεκινάει το κομμάτι και σύρουμε το ποντίκι μέχρι το σημείο που θέλουμε να ακουστεί). Μην ξεχνατε πως τα κινητά επαναλαμβάνουν το ringtone από την αρχή. Για να δουμε πως θα ακούγεται, πατάμε το Play για να το ακούσουμε και κρατώντας πατημένο και το Shift το κομμάτι θα επαναλαμβάνεται από μόνο του.


Πατάμε Pause να μην παίζει το κομμάτι και μετά Edit > Remove Audio > Trim. Έτσι Θα μείνει μόνο το κομμάτι που έχουμε επιλέξει.

Για να κανουμε export το αρχείο από το Audicity σε μορφή mp3 πατάμε File> Export και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε "MP3 Files" και δίνουμε ένα όνομα για το αρχείο. Στην συνέχεια πατάμε το κουμπί Options και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε στo "Quality" 32 kbps (ή οτι άλλο εσεις επιθυμείτε) και στο "Bit Rate mode" το "Constant". Στο "Channel mode" επιλέξτε "Stereo". Πατάμε ΟΚ και μετά Save.


Το mp3 ringtone μας είναι έτοιμο!

Για να μεταφέρουμε το mp3 από τον υπολογιστή στο κινητό μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, καλώδιο USB ή Bluetooth, ή κάρτα μνήμης (αφού την συνδέσουμε στον υπολογιστή, μεταφέρουμε το mp3 εκεί και μετά την κάρτα στο κινητό μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: