Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Πρόσθεση ασύρματου εκτυπωτή στα Windows 8 / Add a wireless Printer in Windows 8


Έστω ότι έχουμε στο τοπικό μας δίκτυο συνδεδεμένους κάποιους εκτυπωτές (ασύρματους ή ενσύρματους) και θέλουμε να τους συνδέσουμε σε ενα ακόμα υπολογιστή που τρέχει τα Windows 8.

Για να ξεκινήσουμε, θα χρειαστεί να ανοίξουμε το Control Panel.



Στην συνέχεια κάνουμε κλικ στο Devices and Printers.


Εδώ θα δούμε μια λίστα με τις συσκευές και τους εκτυπωτές που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή μας. Για να προσθέσουμε ένα νέο εκτυπωτή, κάνουμε κλικ στο Add a printer στην κορυφή.


Θα μας εμφανιστεί το παράθυρο Add Printer, και αυτόματα ξεκινά η αναζήτηση για εκτυπωτές στο τοπικό δίκτυο. Αφού βρούμε και επιλέξουμε τον εκτυπωτή που θέλουμε να εγκαταστήσουμε, πατάμε Next.


Θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε την έκδοση του driver που έχει ήδη εντοπιστεί στο σύστημα. Τα Windows 8 έχουν προ-εγκατεστημένους drivers για πολλούς εκτυπωτές, έτσι τις περισσότερες φορές δεν θα χρειαστεί καν να βάλoυμε το CD με το πρόγραμμα οδήγησης ή να το κατεβάσουμε από το site του κατασκευαστή γιατί τα Windows θα το έχουν ήδη στο σύστημα. (Βέβαια είναι πιθανόν στο site του κατασκευαστή ή στο cd να υπάρχει κάποια νεότερη έκδοση του οδηγού).


Στο επόμενο βήμα δίνουμε ένα όνομα στον εκτυπωτή μας ή αφήνουμε αυτό που υπάρχει ήδη.


Στην επόμενη οθόνη, θα μας ρωτήσει εάν θέλουμε να μοιραστούμε τον εκτυπωτή μας.


Τέλος, μας δίνει την δυνατότητα να ορίσουμε τον νέο μας εκτυπωτή σαν προεπιλεγμένο και να τυπώσουμε μία δοκιμαστική σελίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: