Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανευρωπαϊκός κωδικός εκτάκτου ανάγκης 112

Το πρωί της 17ης Ιουλίου 2010 γύρω στις 9.20, το τηλεφωνικό κέντρο του 112 δέχτηκε μια κλήση έκτακτης ανάγκης: η γυναίκα που είχε καλέσει τον τριψήφιο αριθμό 112 δήλωσε στον τηλεφωνητή ότι βρισκόταν σε έναν λόφο στην Ιο κοντά σε παραλία, χωρίς να γνωρίζει πού ακριβώς, και αδυνατούσε να μετακινηθεί από το σημείο διότι δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια της.

Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό της. Οι υπεύθυνοι του 112 ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία για να βρεθεί το πρόσωπο που βρισκόταν σε ανάγκη. Η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε τη διαχείριση του περιστατικού και ζητήθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να δώσει στοιχεία (συντεταγμένες) για τη θέση από όπου είχε καλέσει η γυναίκα με το κινητό της. Η κινητοποίηση και ταυτόχρονα η περιπέτεια της γυναίκαςέκανε πεζοπορία κι έχασε τον δρόμο- έληξε περίπου δύο ώρες αργότερα. Εντοπίστηκε στην περιοχή Μυλοπότα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία της.


Με παρόμοιο τρόπο, έχοντας ειδοποιήσει το 112 από το κινητό του, βρέθηκε στις αρχές του χρόνου και ένας άντρας που έκανε πεζοπορία στην Πάρνηθα και είχε χαθεί.

Παρόμοια περιστατικά έκτακτης ανάγκης έχουν τις περισσότερες φορές αίσιο τέλος χάρη στον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Πρόκειται για αριθμό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί όλους τους ευρωπαίους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια. Αν δηλαδή ένας Ελληνας βρεθεί στο εξωτερικό και δεν γνωρίζει τους αριθμούς για να καλέσει ασθενοφόρο, πυροσβεστική ή αστυνομία, μπορεί να καλέσει το 112, όπως ακριβώς κι ένας ευρωπαίος τουρίστας στην Ελλάδα.

Και χωρίς σήμα.

Η χρησιμότητα του 112 όμως δεν εξαντλείται εκεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο αριθμός μπορεί «κληθεί από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή. Ακόμη και από κινητό τηλέφωνο που έχει φραγή ή που δεν διαθέτει κάρτα SΙΜ ή που βρίσκεται εκτός δικτύου (δεν έχει σήμα). Επίσης μπορεί κανείς να καλέσει το 112 από τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς κάρτα». O αριθμός είναι χρήσιμος όχι μόνο σε περίπτωση προσωπικής έκτακτης ανάγκης αλλά και όταν επιθυμεί κάποιος να ειδοποιήσει τις αρχές για ένα επικίνδυνο συμβάν. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να δει μια πυρκαγιά. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ενημερώσει για το συμβάν καλώντας το 112.
Η συμβουλή των ειδικών σε περίπτωση που ένας πολίτης καλεί το 112 επειδή έχει χαθεί είναι να μη μετακινείται από το σημείο. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει τις αρχές να ανακαλύψουν το στίγμα του.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πως επιλέγω την σωστή τηλεόραση

Κατά την έρευνα αγοράς πέρα από την τιμή που για κάποιους είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες απόκτησης θα πρέπει να προσέξουμε και τα παρακάτω χαρατηριστικά.

Μέγεθος Οθόνης: Μετράει σε ίντσες τη διαγώνιο της τηλεόρασης! Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο μακρύτερα θα πρεπει να κάθεστε για να έχετε την ιδανική απόσταση και να βελτιώσετε την εμπειρία σας.





Ρυθμός ανανέωσης: Μετριέται σε Hertz και μας δείχνει πόσο γρήγορα ανατνεώνεται η εικόνα/καρέ. Μεγάλοι ρυθμοί ανανέωσης μας εγγυώνται πως η τηλεόραση μας δεν θα έχει είδωλα. Τηλεοράσεις που έχουν ρυθμό ανανέωσης (refresh rate) τα 100 Hz σημαίνει πως κάνουν σάρωση των γραμμών δύο φόρες.



Αντίθεση: Περιγράφει τη διαφορά του πιο φωτεινού άσπρου και του πιο σκοτεινού μαύρου που μπορεί να προβάλει η τηλεόραση. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση σε μία τηλεόραση τόσο βαθύτερα είναι τα μαύρα και πιο φωτεινά τα λευκά.



3D TV: Από τις πιο καινούργιες τεχνολογίες, προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε σε 3D, τρείς διαστάσεις, ταινίες, αθλητικούς αγώνες (αρκεί να υποστηρίζονται από το πάροχο).



Τεχνολογία: Υπάρχουν 3 μεγάλες τεχνολογίες LED, PLASMA, LCD η καθεμία με τα δικά της οφέλη!
LED: Η νεότερη τεχνολογία, χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό LED με αποτέλεσμα να προβάλει ζωντανά χρώματα και βαθυά μαύρα.
PLASMA: Προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση στο βαθύ μαύρο και εξαιρετική ποιότητα χρώματος κυρίως σε σκοτεινό περιβάλλον. Ιδανική για γρήγορες σκηνές (ταινίες δράσης ή αθλητικούς αγώνες).
LCD: Eξαιρετική για φωτεινά περιβάλλοντα και ιδανικές για gaming. Είναι η τεχνολογία η οποία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και το μικρό της βάρος εξασφαλίζει φορητοτητα.

Ανάλυση: Eίναι η ποσότητα της λεπτομέρειας (pixel) που μπορεί να απεικονίσει μια τηλεόραση. Καθορίζει την ποιότητα και την ευκρίνεια της τηλεόρασης. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση της τηλεόρασης τόσο καλύτερης ποιότητας εικόνα απολαμβάνεις. Επίσης σε τόσο μεγαλύτερη επιφάνεια (ίντσες) μπορεί να προβληθεί η τηλεόραση.



Συνδεσιμότητα: Είναι οι δυνατότητα διασύνδεσης που προσφέρει η τηλεόραση σας με άλλες συσκευές. Όσες περισσότερες θύρες προσφέρει τόσο πιο εύκολο είναι για εσάς να μεταφέρετε αρχεία εικόνας και ήχου και να δείτε αυτά τα αρχεία συνδέοντας άλλες συσκευές.



Smart tv: Το Internet στη τηλεόραση σας. Εκμεταλλευτείτε το διαδίκτυο μπείτε στο Youtube και στο Facebook σερφάρετε στο Internet και απολαύστε αποκλειστικές εφαρμογές για τη τηλεόραση σας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μετρατρέψτε μία παρουσίαση Powerpoint σε video

Υπάρχουν περιπτώσεις που ίσως θέλετε να μετατρέψετε μία παρουσιαση από powerpoint σε video. Για την διαδικασία αυτή υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές είτε δωρεάν είτε επι πληρωμή τις οποίες θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να τρέξετε στον υπολογιστή σας.

Παρακάτω θα δούμε τον πιο απλό και δωρεάν τρόπο μετατροπής από powerpoint σε video χωρίς κανένα επιπλέον πρόγραμμα!


Για την μετατροπή θα χρειαστούμε μόνο το... powerpoint.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοίγουμε την παρουσίαση μας με το powerpoint και από το μενού πατάμε File > Save and send > Create a Video.



Στην συνέχεια υπάρχουν κάποιες επιλογές σχετικά με τον χρονισμό της παρουσίασης αλλά και με την ποιότητα και το μέγεθος του αρχείου video που θα δημιουργηθεί. Για να προχωρήσετε πατήστε το "Create a Video"



Θα πρέπει να επιλέξετε το που θα αποθηκευτεί το video αλλά και το όνομά του.



Πατώντας το Save ξεκινά η διαδικασία μετατροπής ενώ στο κάτω μέρος του παραθύρου υπάρχει και μία μπάρα προόδου της μετατροπής.



Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή μπορείτε να δείτε το video σας με οποιοδήποτε player.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Aδειάστε το σκληρό σας δίσκο με το Data Killer

Ολική διαγραφή των δεδομένων σε λίγα δευτερόλεπτα. Στους σκληρούς δίσκους αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων χωρίς όμως να διαγράφονται με τόσο εύκολο τρόπο. Η απλή διαγραφή μπορεί να επιτρέψει σε τρίτους να επαναφέρουν τα δεδομένα με τη βοήθεια ενός κατάλληλου λογισμικού, ενώ η διαδικασία των passes για ολική διαγραφή μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο.
Το πρόβλημα έρχεται να λύσει μία συσκευή, η οποία ονομάζεται Data Killer. Η συσκευή μπορεί να αδειάσει ένα σκληρό δίσκο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό μαγνήτη.

Το Data Killer διαγράφει οποιοδήποτε μαγνητικό αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 14 κομμάτια τη φορά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η συσκευή διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη για να εξυπηρετεί και μεγαλύτερες ή μικρότερες συσκευές. Μάλιστα, το μεγάλο Data Killer είναι ικανό να αδειάσει τα δεδομένα ενός notebook.



Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Η απάτη του ευρώ, το ανύπαρκτο χρέος και η κατάλυση του συντάγματος

Ο λαός έχει ξεσηκωθεί. Διαμαρτύρεται, φωνάζει, ζητά να μη του πιουν το αίμα και απλά να κάνει τις απαραίτητες θυσίες, στα όρια του ανεκτού, για να αποπληρώσει τα χρέη του.
Τα χρέη τα οποία δημιούργησε ¨τρώγοντας¨ τα λεφτά των εργατικών και συνετών ευρωπαίων εταίρων του, οι οποίοι ξαφνικά διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα έχει χρέος που δεν ξεπληρώνεται και πρέπει να … χάσει την εθνική της κυριαρχία με το ξεπούλημα ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας στους … ξένους.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο μέσος ξεσηκωμένος έλληνας, ο μέσος εξεγερμένος ευρωπαίος των νοτίων κυρίως χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και ο μέσος δυτικό – βόρειο ευρωπαίος, που βρήκε την ευκαιρία να εμπαίξει τον έλληνα και τους πολίτες από τις λεγόμενες PΙIGS χώρες (με υψηλό δημοσιονομικό χρέος) είναι ότι:

1. Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Το Ευρώ στην έκδοσή του από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Central_Bank ) δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τίποτε. Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money ), δηλαδή νόμισμα το οποίο έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση (ή εν προκειμένω η ευρωπαϊκή ένωση) το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει ήδη υφιστάμενα. ...

2. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα νόμισμα των 50 Ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία αλλά ισόποσο χρέος (!!!) προς τον εκδότη, εν προκειμένω την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

3. Ο μηχανισμός αυτός, που μοιάζει με αυτόν της έκδοσης του αμερικάνικου δολαρίου αλλά έχει κάποιες διαφορές, λειτουργεί με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο, δηλ. κάθε χώρα – μέλος της Ε.Ε. αντί να εκδίδει το νόμισμά της κυριαρχικά, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε., αναγκάζεται να δανείζεται το χρήμα (τα Ευρώ) από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, είτε με τη μορφή των βραχυπρόθεσμων ρέπος, είτε με κρατικά ομόλογα, είτε με απευθείας δανεισμό τραπεζών.
Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα χορηγεί τα ποσά με τόκο (!!!), ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι το ελάχιστο 1,25 %, δηλ. εάν δανείσει 100 Ευρώ σε μια τράπεζα, ή εάν αγοράσει βραχυπρόθεσμα ρέπος ή ομόλογα για 100 Ευρώ θα εισπράξει τουλάχιστον 101,25 Ευρώ !!!
Αυτό σημαίνει ότι κανένα εθνικά κυρίαρχο κράτος εντός της Ε.Ε., που χρησιμοποιεί το Ευρώ, να μην έχει δικό του νόμισμα, που να μη το χρωστά σε κανένα – ούτε ένα λεπτό του Ευρώ !!! Και φυσικά ποτέ κανένας ευρωπαίος (Γάλλος, Γερμανός κλπ) δεν έχει στερηθεί το αντίστοιχο ποσό, που εξέδωσε με αυτό τον τρόπο η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, αφού ποτέ δεν το στέρησε από ¨την αγοραστική του δύναμη¨ , δηλ. από τα Ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα του (Γαλλία, Γερμανία κλπ).

4. Η πρακτική του fiat money, μέσω δανεισμού, ισοδυναμεί με υποδούλωση και απώλεια κυριαρχίας, από τη στιγμή της έκδοσης του νομίσματος αυτού καθ’ εαυτού (βλ. και σχετ. άρθρο http://stin-press-a.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html ), αφού είναι δεδομένο ότι, από τη στιγμή που το κεφάλαιο του δανείσματος προέρχεται από τον ένα και μοναδικό εκδότη του νομίσματος, δηλ. την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, τότε είναι αδύνατο να αποδοθεί ο τόκος, όσο μικρός και εάν είναι αυτός, αφού το ποσό του τόκου πολύ απλά δεν υφίσταται.
Φαντασθείτε ένα πολύ απλό παράδειγμα, όπου μαζεύεται μια παρέα για να παίξει μπίλιες (τις θυμάστε τις μπίλιες;) και μόνον ο ένας, αποκλειστικά, παρέχει π.χ. 100 μπίλιες για το παιχνίδι, με τη συμφωνία ότι στο τέλος του παιχνιδιού η παρέα θα πρέπει να του αποδώσει 101 μπίλιες! Στο τέλος του παιχνιδιού θα λείπει μια μπίλια. Όσο προσεκτικά και εάν έπαιξε η παρέα θα χρωστάει πάντα τουλάχιστο μια μπίλια, εκτός από τις 100 που επέστρεψε και πρέπει να ξαναδανεισθεί εάν θέλει να συνεχίσει να παίζει. Φυσικά οι απρόσεκτες παρέες που ενδεχομένως να έχασαν μπίλιες ή να τις ¨οικειοποιήθηκαν¨ (κοινώς έκλεψαν) απλά χρωστούν περισσότερες. Και αυτός που παρείχε τις μπίλιες θα απειλεί ότι δεν θα ξαναδώσει εάν δεν του αποδοθεί η επιπλέον μπίλια, την οποία βέβαια δέχεται και σε είδος π.χ. νησιά, ΔΕΚΟ, πετρέλαια, χρυσό κλπ. Μήπως σας θυμίζει κάτι από αυτά που κυκλοφορούν στο δίκτυο για τα χρέη των κρατών σε σχέση με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) τους; Η Γερμανία αυτή τη στιγμή, η 3η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο έχει χρέος 74,4% του ΑΕΠ της και η Ελλάδα 123,9%. Μια ματιά στην ιστοσελίδα "Το παγκόσμιο ρολόι του χρέους" είναι τελείως αποκαλυπτική: οι χώρες με το μεγαλύτερο χρέος είναι αυτές οι οποίες χρησιμοποιούν fiat money, όπως το Ευρώ και το δολάριο (!!!), ενώ χώρες όπως η Λιβύη και το Ιράν έχουν χρέος 3,7% και 16,7% αντίστοιχα. Τυχαίο άραγε;

5. Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και, ως τέτοια, δεν μπορεί να ανατίθεται σε όργανα ακόμη και θεσμικά, τα οποία όμως λειτουργούν υπό καθεστώς εμπορικής εταιρίας, όπως η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό ας αναρωτηθεί το εξής:
εάν η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν λειτουργούσε ως εμπορική εταιρία (άσχετα εάν δεν είναι επισήμως τέτοια) τότε για ποίο λόγο τα Ευρώ, δηλ. το μέσον συναλλαγής, τα δανείζει στους εθνικά κυρίαρχους λαούς της Ευρώπης και μάλιστα με τόκο; Και γιατί στο άρθρο 9 της Σύμβαση του Άμστερνταμ ρητά προβλέφθηκε ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα εξαιρείται από κάθε μορφής φορολογίας του κεφαλαίου και των κερδών της;
Πρόβλεψη για μη φορολογία στο όργανο της πολιτικής εξουσίας που εκδίδει το νόμισμα; Είναι ποτέ δυνατόν; Φαντάζεσθε να υπήρχε ανάγκη για διάταξη νόμου που να εξαιρούσε από τη φορολογία τα Υπουργεία, δηλ. το κράτος να μη φορολογεί το κράτος; Άρα, δεν πρόκειται για δημόσιο όργανο, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε. αλλά για θεσμοθετημένο μεν, πλην όμως σαφώς ιδιωτικής φύσεως όργανο, εξ’ ου και η ρητή νομοθετική πρόβλεψη για τη φορολογική εξαίρεση.

6. Προ της δημιουργίας του Ευρώ το βασικότερο εργαλείο διακρατικού δανεισμού ήταν το δολάριο, το οποίο από τον Αύγουστο του 1971, που ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον, με μονομερή δήλωση, απεξάρτησε το δολάριο από τα αποθέματα χρυσού, τα οποία ήδη είχαν φθάσει να καλύπτουν μόλις το 22% των δολαρίων που είχαν τεθεί σε κυκλοφορία, να μετατραπεί το δολάριο σε fiat money, δηλ. νόμισμα άνευ αντικρίσματος. Όσα δάνεια χορηγήθηκαν υπό αυτό το καθεστώς πάσχουν από την εξής ανήκουστη παραφροσύνη: ότι δηλ. στην αγορά των συναλλαγών μπορεί ένα κομμάτι χαρτί ευτελούς αξίας, το οποίο γράφει επάνω ¨100 δολάρια¨, δημιουργημένο από το τίποτα, να αγοράσει πραγματικά κάτι το οποίο ισοδυναμεί στη αγορά με 100 δολάρια, ή στην περίπτωση δανεισμού, 100 δολάρια άνευ αντικρίσματος, δημιουργημένα από το τίποτα, να δημιουργούν υποχρέωση αποπληρωμής για ισόποση αξία, πλέον τόκου (ο οποίος φυσικά δεν υπάρχει) και στην περίπτωση της μη αποπληρωμής ο πιστωτής να διεκδικεί εθνική κυριαρχία (!!!) με μνημόνιο και ρητό όρο στη σύμβαση δανείου, για να σου ξαναδανείσει, για ένα ακόμη χρόνο, δολάρια δημιουργημένα από το τίποτε !!! Το ίδιο ακριβώς φυσικά ισχύει και για το Ευρώ, ως νόμισμα άνευ αντικρίσματος…

7. Λόγω της πρόδηλης σχέσης ανάμεσα στην έκδοση / διάθεση του νομίσματος και της καθημερινότητας των πολιτών, της ελευθερίας τους, των εν δυνάμει ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας, όπως η υπογραφή σύμβασης δανεισμού, με την οποία ρητά παραιτείται ένα κράτος της εθνικής του κυριαρχίας (καλήν ώρα σαν αυτή που υπέγραψε κάποιος υπουργός οικονομικών πρόσφατα), είναι προφανές ότι τα ανωτέρω ζητήματα δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας και απόφασης από ένα πρόσωπο, όπως ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών κλπ.

Το άρθρο 1 του Ελληνικού Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι :

1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την κυριαρχία των αποφάσεων την έχει το εκλογικό σώμα («…λαϊκή κυριαρχία …», ούτε καν η Βουλή) και όχι το εκτελεστικό, δηλ. η κυβέρνηση, ακόμη και εάν έχει πρόσφατη νομιμοποίηση.

Για αυτό και στο άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπεται η διενέργεια δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Και στις δύο περιπτώσεις προϋποτίθεται σχετική πρωτοβουλία συγκεκριμένου αριθμού βουλευτών, γεγονός που το Σύνταγμα θεωρεί σίγουρο ότι θα υπάρξει σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις (δηλ. κρίσιμα εθνικά θέματα, σοβαρό κοινωνικό ζήτημα), θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι βουλευτές, οι οποίοι εκπροσωπούν τον κυρίαρχο λαό στη ¨Βουλή¨, μεταφέροντας τις δικές του απόψεις εκεί και όχι τις απόψεις του εαυτού τους, ως μια ανεξάρτητη εξουσία του πολιτεύματος και δη του νομοθετικού, δεν σχετίζεται ούτε εξαρτάται καθοιονδήποτε τρόπο από το εκτελεστικό και την κυβέρνηση…

Αλήθεια η υποθήκευση της χώρας, η εκτόξευση της ανεργίας, η μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα των αποθεμάτων χρυσού και του εθνικά κυρίαρχου κράτους δηλ. της ελληνικής επικράτειας για αποπληρωμή οφειλών που δημιουργήθηκαν από χρήμα άνευ αντικρίσματος, η μετάβαση από τη δραχμή (νόμισμα με αντίκρισμα σε χρυσό, άρα αξιόγραφο) στο Ευρώ (νόμισμα άνευ αντικρίσματος, άρα χρεόγραφο), η έκδοση του νομίσματος (όποιο και εάν είναι αυτό) από ιδιώτη, ο οποίος απλά το δανείζει με τόκο και όχι από το κυρίαρχο κράτος ως πράξη εθνικής κυριαρχίας, δεν συνιστούν κρίσιμα εθνικά θέματα και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα;
Ή μήπως οι βουλευτές είναι άνθρωποι μειωμένης αντίληψης, εκτός τόπου και χρόνου, χρήζοντες δικαστικής συμπαράστασης και δεν αναλαμβάνουν τη σχετική πρωτοβουλία; Ή μήπως έχει καταλυθεί το πολίτευμα και υφίσταται σύγχυση των δύο διακριτών εξουσιών, δηλ. του νομοθετικού και του εκτελεστικού σε βαθμό που να μη μπορούμε να συζητήσουμε πλέον για Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά για κάποιου είδους ολοκληρωτικού καθεστώτος, με το εκτελεστικό στο ρόλο του απόλυτου δικτάτορα;

8. Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει επίσημα 4 φορές μέχρι σήμερα: 1827, 1843, 1893, 1932 . Σε κάθε πτώχευση, που πρακτικά σημαίνει μονομερής διαγραφή χρεών λόγω αδυναμίας αποπληρωμής, εξυπακούεται ότι τα οφειλόμενα ποσά δεν οφείλονται πλέον και η χώρα οφείλει μόνο για τα νέα δάνεια που θα συνάψει μετά την πτώχευση. Στην περίπτωση της Ελλάδος όμως, κατά κάποιο παράδοξο τρόπο, τα περισσότερα χρέη αναγνωρίσθηκαν εκ νέου τη δεκαετία του 1960 (με ποια νομιμοποίηση άραγε και από ποίον;), με αποτέλεσμα την αποπληρωμή των παλαιότερων εξ αυτών μέχρι και τη δεκαετία του ’90!

9. Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κος Γ. Κασιμάτης πρόσφατα σε σχετική ομιλία του, αναφέρθηκε στο άρθρο 120 του Συντάγματος. Για όσους δεν γνωρίζουν το άρθρο 120 στην παρ.4 αναγράφει «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», η δε έννοια της βίας δεν αφορά μόνον τη σωματική και φυσική βία, αλλά και την ψυχολογική, όπως π.χ. ψυχολογική βία του τύπου «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν συμφωνήσουμε με το Μνημόνιο; (με το οποίο ξεπουλάμε όλη την Ελληνική Επικράτεια)».
Βέβαια αυτό που δεν αναφέρεται είναι, ότι με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εάν δεν πληρωθεί το ¨Σχετικό χρέος¨ της χώρας (άρθρο 8 παρ.1 (ζ) ), ήτοι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε Ευρώ ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Δεδομένου όμως ότι τα ποσά του δανείου είναι μικρότερα του υποτιθέμενου χρέους αυτό συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: ότι τα ποσά που δανεισθήκαμε δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις κλπ, αλλά σε αποπληρωμή προηγούμενων οφειλών !!! Άρα εκτός από ψυχολογική βία έχουμε ταυτόχρονα και εξαπάτηση από τον πολιτικό κόσμο !!!

Συνεπώς κατά το Σύνταγμά μας έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αντισταθούμε, με κάθε μέσον, κατά οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει ή το έχει ήδη καταλύσει.. Η αντίσταση κατά της βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος ουσιαστικά σημαίνει την φυσικώ τω τρόπω εκδίωξη των όσων κατέλυσαν το Σύνταγμα, με απλά λόγια την εκδίωξη ¨κλοτσηδόν¨ από το Μαξίμου των βιαστών του Συντάγματος. Και αυτό αφορά όλους, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου.
Δ. Κ. ΜΟΣΧΟΣ, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ταπετσαρία υπόσχεται να σας απαλλάξει από τους «κλέφτες» του Wi-Fi

Όλοι όσοι θυμώνετε κάθε φορά που διαπιστώνετε πως κάποιος γείτονας έχει βρει τον κωδικό για το Wi-Fi δίκτυό σας, (προφανώς γιατί είχατε την έξυπνη ιδέα να βάλετε για password το όνομά της γάτας σας), (ή γιατί ο γείτονας είναι αρκετά μάγκας και χρησιμοποιεί λογισμικό που «αναγνωρίζει» το router σας), μπορείτε να κάνετε πάρτι.
Γιατί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Grenoble, επινόησαν μία ταπετσαρία που μπορεί να μονώσει τον χώρο σας έτσι ώστε να μην είναι διαθέσιμο το σήμα εκτός από αυτό τον χώρο. Η ταπετσαρία αυτή περιέχει κρυστάλλους που εγκλωβίζουν κάποιες συχνότητες του ασύρματου δικτύου , ειδικά τις συχνότητες στις οποίες λειτουργεί το router σας.

Η ταπετσαρία αυτή θα κοστίζει όσο και μία σχετικά καλή ταπετσαρία, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2013 και αν δεν σας αρέσει το σχέδιό της με τις νιφάδες, μπορείτε να την βάψετε με χρώμα, χωρίς να επηρεάσει την απόδοσή της.
Βέβαια, η ταπετσαρία έχει μερικά ελαττωματάκια. Για να λειτουργήσει όλο αυτό θα πρέπει να καλύψετε όλες τις επιφάνειες του δωματίου ή του σπιτιού σας με αυτή, οπότε να… περπατάτε πάνω σε ταπετσαρία. Άρα και να την σφουγγαρίζετε, πράγμα καθόλου πρακτικό προς το παρόν. Επίσης, για να έχετε την απόλυτη μόνωση, θα πρέπει τυπικά να την περάσετε και στα παράθυρά σας, που σημαίνει ότι μία τέτοια εφαρμογή είναι η καλύτερη συνταγή για να σας οδηγήσει στην παράνοια. Βέβαια, οι επινοητές της λένε πως αναπτύσσουν ένα ακόμα λεπτότερο φιλμ προκειμένου να εφαρμόζεται σε διάφανες επιφάνειες και να είναι εξίσου αποδοτικό.
Όπως και να ‘χει όμως, αν σας βάζουμε ιδέες και έχετε φτάσει σε τέτοια ακραία σημεία με τους γείτονές σας, θυμηθείτε πως εδώ στην Ελλάδα είναι δύσκολες εποχές. Το να αφήνετε ελεύθερο το internet, με το δεδομένο πως κάποιος δεν είναι γάιδαρος για να κατεβάζει όλο τον παγκόσμιο κινηματογράφο ή να ανεβάζει υλικό παιδικής πορνογραφίας, για κάποιους δεν είναι τόσο κακό.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ψύξη επεξεργαστή / CPU cooling

O επεξεργαστής είναι η "καρδιά" του υπολογιστή μας πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να τον προσέχουμε πολύ. Στην περίπτωσή του "προσοχή" σημαίνει καλή ψύξη. Να θυμάστε οτι η θερμοκρασία είναι ο Νο1 εχθρός του υπολογιστή μας.
Πριν απο οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως όσο καλή και να είναι η ψύκτρα μας, αν δεν αερίζεται σωστά το κουτί μας τότε είναι άδικος κόπος ό,τι και να κάνουμε. Ρίξτε μία ματιά εδώ για οδηγίες σχετικά. Επόμένως αφού φροντίσουμε για το σωστό αερισμό, ξεκινάμε να συναρμολογούμε τον επεξεργαστή και την ψύκτρα.

Αν χρησιμοποιήσουμε την ψύκτρα που συμπεριλαμβάνεται στο κουτί του επεξεργαστή θα πρέπει απλά να προσέξουμε μόνο να μην χαλάσουμε τη στρώση της θερμοαγώγιμης πάστας πάνω στην ψύκτρα αλλά και να μην την τοποθετήσουμε στραβά στον επεξεργαστή. Για να τοποθετηθεί σωστά ο επεξεργαστής θα πρέπει να ψάξουμε ποιά γωνία του έχει ένα βελάκι χρυσού χρώματος και να το τοποθετήσουμε στην αντίστοιχη γωνία της υποδοχής στη μητρική.
Αν επιλέξουμε να βάλουμε κάποια άλλη ψύκτρα, τρίτου κατασκευαστή, καλό θα είναι να ψάξουμε για κάποια η οποία να είναι συμβατή με το μοντέλο του επεξεργαστή μας. Αυτό είναι ένα πολύ καλό site για να μπορέσετε να διαβάσετε σχετικά, να συγκρίνετε και να επιλέξετε όποια ψύκτρα σας ταιριάζει καλύτερα. Δώστε μεγάλη σημασία στην ευκολία εγκατάστασης γιατί πολλές απο αυτές θέλουν δουλειά για να τοποθετηθούν σωστά. Είναι κρίμα να πρέπει να αποσυναρμολογηθεί ο υπολογιστής για να μπει μια ψύκτρα η οποία μπορεί μελλοντικά να μην μας κάνει.

Επίσης θα πρέπει να σας απασχολήσει και ο θόρυβος που κάνει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας. Κάποιες απο αυτές έχουν 2 ανεμιστήρες. Συνήθως ο δεύτερος ανεμιστήρας δεν προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την ίδια ψύκτρα με έναν ανεμιστήρα. Προσφέρει όμως περισσότερο θόρυβο!
Οι ψύκτρες απο χαλκό είναι συνήθως καλύτερων επιδόσεων απο τις αντίστοιχες που χρησιμοποιούν αλουμίνιο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο χαλκός είναι καλύτερος αγωγός της θερμότητας (είναι όμως και ακριβότερος). Επίσης, μην μπερδευτείτε απο το αν είναι επινικελωμένες γιατί δεν επηρεάζεται η απόδοσή τους απο αυτό. Είναι πιό πολύ για ομορφιά.

Αν το κουτί σας είναι μικρό φροντίστε να πάρετε τις διαστάσεις του έτσι ώστε να μην αναγκαστείτε να την επιστρέψετε. Επίσης αν αντικαθιστάτε την παλιά σας ψύκτρα με μια καινούρια στον ίδιο επεξεργαστή.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσετε τον επεξεργαστή απο τα υπολείμματα της θερμοαγώγιμης πάστας και να περάσετε μια καινούρια στρώση απο κάποια πάστα που θα αγοράσετε εσείς.
Η πάστα προσφέρει καλύτερη επαφή μεταξύ του επεξεργαστή με την ψύκτρα με αποτελεσμα την ταχυτερη απαγωγή της θερμότητας. Κατά την τοποθέτηση της πάστας έχτε υπόψη σας πως κατ ατην επαφή ψύκτρας/cpu υπάρχει το ενδεχόμενο υπολήμματα της παστας να χυθουν γύρω από την υποδοχή, αρά βαλτε την με σύνεση...
Διαβάστε περισσότερα...