Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

To USB μου δεν αναγνωρίζεται στα Windows


Αν συνδέοντας το οποιοδήποτε USB stick, ποντίκι, πληκτρολόγιο ή άλλη συσκευή USB, τα windows σας εμφανίζουν μήνυμα πως η "συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται" (USB device not recognized) τότε το παρακάτω είναι για εσάς!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης συμπεριλαμβανομένων της απεγκατάσταση των drivers και την επανεγκατάσταση τους, αυτό όμως μπορεί και να μην λειτουργήσει. Ακόμα μπορείτε να κάνετε ένα System Restore αν ίσως έχετε εγκαταστήσει κάτι και αυτό προκάλεσε κάποιο conflict στους usb drivers.

Για να μην ταλαιπωρήστε με όλα τα παραπάνω η λύση είναι εξαιρετικά απλή!

Απλά βγάλτε τον υπολογιστή σας από την πρίζα!
Σημείωση: Δεν εννοώ απλά να τον απενεργοποιήσετε, μιας και οι σύγχρονοι υπολογιστές δεν "κλείνουν" στην πραγματικότητα με το shutdown ή όταν πατάτε το κουμπί λειτουργίας καθώς η μητρική (motherboard) παίρνει ακόμα ρεύμα.

Η μητρική είναι μία πλακέτα πάνω στην οποία είναι συνδεδεμένο όλο το hardware του υπολογιστή συμπεριλαμβανομένων των θυρών USB. Μερικές φορές η μητρική πλακέτα θα πρέπει να "επανεκκινήσει" επειδή "κάτι" μπορεί να πάει στραβά σε όλες τις θύρες USB και ξαφνικά να σταματήσαν να λειτουργούν!
Ο μικροεπεξεργαστής της μητρικής θα φορτώσει τους drivers ξανά και οι θύρες USB θα μπορούν να αναγνωρίζουν και πάλι όλες τις συσκευές!

Έτσι, πρώτα να απενεργοποιούμε τον υπολογιστή μας χρησιμοποιώντας το Shut Down ή πατώντας το κουμπί λειτουργίας και στη συνέχεια, τον αποσυνδέουμε από την πρίζα. Το αφήνουμε εκτός για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια το συνδέουμε ξανά στην πρίζα και τον ανοίγουμε.

Αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το θέμα κάντε ενα Like στο Facebook πάνω δεξιά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλευά 2 μέρες να κανω την webκαμερα να παιξει kai δεν την εβλεπαν τα windows. το εβηγαλα απο την πριζα και ως διαμαγειας τη βρικε και επεξε κανονικα.
ΤΗΑΝΚS!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ SEAGATE PORTABLE DRIVE (USB3.0) ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ. ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟΥΣ DRIVERS ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ?

thodoris είπε...

ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια