Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε LED - LCD - PLASMA;



Η βασική διαφορά ανάμεσα στις τηλεοράσεις LCD, LED και PLASMA είναι ο τρόπος φωτισμού της οθόνης. Μία κανονική τηλεόραση χρησιμοποιεί τις αποκαλούμενες CFL, (λυχνίες φθορισμού ψυχρής καθόδου) ως πηγή φωτός.


Μία τηλεόραση LED χρησιμοποιεί διόδους εκπομπής φωτός ως πηγή φωτός για το φωτισμό της οθόνης. Οι δίοδοι εκπομπής φωτός (LED) καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, πράγμα που παρέχει πιο επίπεδες οθόνες, καλύτερη ποιότητα εικόνας και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD. Επιπλέον, οι τηλεοράσεις LED περιέχουν λιγότερα επικίνδυνα υλικά σε σύγκριση με μία συμβατική τηλεόραση LCD.
Οι τηλεοράσεις LED παρέχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας έως 40% σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD.

Η τεχνολογία Plasma χρησιμοποιεί μία διαφορετική τεχνική από τις τεχνολογίες LED και LCD. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για τις μεγαλύτερες οθόνες (από 50” και πάνω), λόγω της ικανότητάς της να αναπαράγει γρήγορες κινήσεις (όπως σε σκηνές αθλητικών προγραμμάτων) σε σύγκριση με τις οθόνες LCD. Καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και έχει μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με τις τηλεοράσεις LED.

Δεν υπάρχουν σχόλια: