Wednesday, August 14, 2013

Τα πάντα για την θέρμανση και τα θερμαντικά μέσαΠαρακάτω θα βρείτε τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα) για την θέρμανση και τα μέσα θέρμανσης.
Αφού διαβάστε το παρακάτω ρίξτε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο μας: Υπολογισμός κόστους ρεύματος ηλεκτρικών συσκευών

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ
Τα καλοριφέρ λαδιού είναι ιδανικά και ιδιαίτερα αποτελεσματικά για θέρμανση μακράς διαρκείας. Με αθόρυβη λειτουργία και ισόνομη κατανομή της θερμότητας στο χώρο. Με ροδάκια μεταφοράς για εύκολη μετακίνηση παντού μέσα στο χώρο. Με σύστημα προστασίας κατά του πάγου για άψογη λειτουργία και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Διατίθενται από 7 έως 14 φέτες, ανάλογα με το χώρο που θέλετε να καλύψετε. Ιδανικά για χώρους από 17m² έως και 30m². Μέγιστη ισχύς έως 2500 Watt.

MICA
Οι θερμαντικές συσκευές MICA (Micathermic) ζυγίζουν έως 50% λιγότερο από τις παραδοσιακές συσκευές θέρμανσης (π.χ. καλοριφέρ λαδιού), ενώ θερμαίνουν δύο φορές πιο γρήγορα τον χώρο.
Λειτουργικά, χωρίς τη χρήση ανεμιστήρων εξασφαλίζεται η διατήρηση των επιπέδων υγρασίας του δωματίου, εξαλείφοντας τα προβλήματα του αφυδατωμένου δέρματος που συνδέεται συχνά με συσκευές θέρμανσης που υποστηρίζονται με ανεμιστήρα.
Οι θερμαντικές συσκευές MICA (Micathermic) δεν διανείμουν εκ νέου τη σκόνη ή άλλα αλλεργιογόνα, είναι κατάλληλες για άτομα με άσθμα και όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.
Αξιοποιώντας την αρχή της "μεταφοράς θέρμανσης", όπου ο θερμός αέρας έλκει τον ψυχρό αέρα, μία θερμαντική συσκευή Micathermic θερμαίνει γρήγορα το μεσαίου μεγέθους δωμάτιο. Όσο πιο γρήγορα μια θερμάστρα μπορεί να φέρει ένα δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνεται.
Η θέρμανση με πάνελ Micathermic συνδυάζει την τεχνολογία από δύο μεθόδους για τη θέρμανση του αέρα . Από την ανακλαστική υπέρυθρή θέρμανση (infrared) και από την θέρμανση μεταφοράς του αέρα "κυκλοθερμική θέρμανση". Αυτό το μείγμα των μεθόδων θέρμανσης ζεσταίνει το δωμάτιο πιο ομοιόμορφα από τις συμβατικές θερμαντικές συσκευές.

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Οι θερμάστρες πετρελαίου αποτελούν μια από τις πλέον οικονομικές και ποιοτικές επιλογές θέρμανσης για το χώρο σας. Με το πάτημα ενός διακόπτη η συσκευή ενεργοποιείται γρήγορα και χάρη στην κυκλική διάχυση της θερμότητας απολαμβάνετε τη ζεστασιά σε όποιο σημείο του χώρου και αν βρίσκεστε.
Διαθέτουν δείκτη ποσότητας καυσίμου, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για την υπολειπόμενη ποσότητα καυσίμου. Χάρη στην προστατευτική σχάρα που την περιβάλλει, η θερμάστρα είναι ακίνδυνη σε περίπτωση επαφής κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. Επιπλέον, το διπλό τοίχωμα στο δοχείο καυσίμων συγκρατεί οποιαδήποτε πιθανή διαρροή καυσίμου, παρέχοντας έτσι ασφάλεια και αποφυγή τυχόν ζημιών στο χώρο. Οι θερμάστρες πετρελαίου μπορούν να καλύψουν από 40m² έως και 100m². Η κατανάλωση (lt/h) κυμαίνεται από 0.26 έως 0.65 ανάλογα με τον τύπο της θερμάστρας.

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΙΝVERTER
Οι θερμάστρες inverter έχουν σχεδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την επίτευξη πλήρους ασφάλειας, άνεσης και μέγιστης αυτονομίας. Και αυτό γιατί σας επιτρέπει να καθορίσετε το πότε και πόσο θα ζεσταθείτε. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε εσείς την αυτόματη έναρξη λειτουργίας της θερμάστρας, όποια ώρα της ημέρας επιθυμείτε. Χάρη στην τεχνολογία Inverter, η επιθυμητή θερμοκρασία διατηρείται σταθερή καθ'όλη τη διάρκεια λειτουργίας της θερμάστρας, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση χρημάτων από 40% έως 60%, συγκριτικά με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Το ενσωματωμένο βεντιλατέρ ενισχύει την προώθηση του ζεστού αέρα θερμαίνοντας το χώρο γρηγορότερα.
Ιδανικό για χώρους από 45m² έως και 90m². Απόδοση (Btu/h): 2940-9900 έως 5320-17060. Κατανάλωση ρεύματος (W/h) από 17 έως 26.

ΠΑΝΕΛ ΤΟΙΧΟΥ
Τα θερμαντικά πάνελ τοίχου παρέχουν μια αποδοτική ζεστασιά σε όλο το δωμάτιο με πολύ χαμηλό κόστος. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία μετάδοσης θερμότητας με ρεύματα αέρα, δημιουργούν θερμότητα στο πίσω μέρος του θερμαντικού, ανάμεσα στο θερμαντικό και τον τοίχο, η οποία ανέρχεται και έχει ως αποτέλεσμα την θέρμανση όλου του δωματίου. Αυτή η αρχή μετάδοσης θερμότητας του κονβέκτορα – σημαίνει ότι περίπου το 90% της θερμότητας προέρχεται από το πίσω μέρος του θερμαντικού, ενώ μόνο το 10% εκπέμπεται από το μπροστινό μέρος του πάνελ. Η μετάδοση θερμότητας με ρεύματα αέρα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά ασφαλής και πολύ πιο αποδοτική μέθοδος. Είναι ιδανικά για θέρμανση δωματίων έως 15m². ενώ έχουν και την δυνατότητα βαφής ή και ζωγραφικής πάνω στο πάνελ.

PANEL ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ
Βασίζουν την τεχνολογία τους στην αρχή της ηλιακής ακτινοβολίας. Ένα ειδικά σχεδιασμένο ύφασμα από ίνες άνθρακα παράγει απευθείας μεγάλου μήκους υπέρυθρη ακτινοβολία C μέσω της καταναλωμένης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτού του είδους η ακτινοβολία δεν χρειάζεται τον αέρα για να μεταφέρει τη θερμότητα, μάλιστα τον διαπερνάει χωρίς σχεδόν καθόλου απώλειες, θερμαίνοντας απευθείας οποιαδήποτε αντικείμενα, τοίχους και ταβάνια συναντά στο χώρο. Αυτά με τη σειρά τους αποθηκεύουν τη θερμότητα και στη συνέχεια την απελευθερώνουν διαμένοντας την εξίσου μέσα στο χώρο με αποτέλεσμα οι τοίχοι να παραμένουν πάντα ζεστοί και ξηροί. Με τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης μπορείτε να θερμάνετε το χώρο σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.
Λόγω των πολλαπλών εφαρμογών θα έχετε ευχάριστη ζέστη, συνεχόμενα ή κατά διαστήματα, ακριβώς όπου το χρειάζεστε. Οι υπέρυθρες ακτίνες θα μεταδίδονται ισόποσα στο χώρο και θα απορροφούνται από τα αντικείμενα και τους τοίχους. Αυτό δημιουργεί μια συνολική ζέστη και άνετη αίσθηση της θερμότητας. Καλύπτει χώρους από 12m² έως 40m².

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ
Το κλιματιστικό είναι μία πολύ αποδοτική (ενεργειακά και οικονομικά) λύση. Υπάρχουν δύο κατηγορίες κλιματιστικών, τα συμβατικά (ΟΝ/off) και τα inverter. Τα συμβατικά κλιματιστικά καταναλώνουν την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας κάθε φορά που είναι σε λειτουργία, γιατί απλά ενεργοποιούν και απενεργοποιούν το συμπιεστή. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθιστά λιγότερο οικονομικό το κόστος κατανάλωσης από τα inverter κλιματιστικά και μειώνει το χρόνο λειτουργίας του. Στα inverter κλιματιστικά παρατηρείται ομαλή λειτουργία του συμπιεστή με αποτέλεσμα να μη ενεργοποιείται και απενεργοποιείται κάθε φορά μειώνοντας την κατανάλωση ισχύος και το θόρυβο.
Τα κλιματιστικά Inverter φτάνουν πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία, διότι η λειτουργία τους συνδέεται με τη συνεχή προμήθεια σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας στον συμπιεστή και κρατά το δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία σε αντίθεση με τα συμβατικά κλιματιστικά όπου πραγματοποιείται κανονική εκκίνηση κάθε φορά.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των λογαριασμών και εν μέρη δικαιολογεί την επένδυση σε ένα Inverter κλιματιστικό. Έχουν απόδοση από 7000-24000 Btu/h.

ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
Οι θερμάστρες υγραερίου είναι ιδιαίτερα αποδοτικές, ισχυρές και ασφαλείς συσκευές κατάλληλες για τη θέρμανση μεγάλων χώρων. Λειτουργούν με φιάλη υγραερίου. Με ροδάκια για εύκολη και ασφαλή μετακίνηση. Το περιεχόμενο μιας φιάλης φτάνει μέχρι 100 ώρες καύσης και μπορεί να ζεστάνει 40m² ακόμη και στη χαμηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας.

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ
Tα αερόθερμα είναι η οικονομικότερη λύση θέρμανσης. Η βασική αρχή λειτουργίας των αερόθερμων δωματίου & δωματίου μπάνιου είναι η εξής: ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή, θερμαίνεται από την αντίσταση και με την βοήθεια του ανεμιστήρα επιστρέφει με ένταση στον χώρο. Διαθέτει θερμοστάτη για να διατηρεί σταθερή την επιθυμητή θερμοκρασία καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας. Ιδανικό για χώρους έως 25m². Προστατεύει χάρη στη θερμική ασφάλεια, η οποία διακόπτει τη λειτουργία της συσκευής σε περίπτωση υπερθέρμανσης ή βραχυκυκλώματος.

ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ
Η κεραμική αντίσταση τους, προσφέρει ζεστασιά με πολύ χαμηλό κόστος. Η διαφορά των κεραμικών αερόθερμων είναι ότι αντί για αντίσταση έχουν κεραμική πλάκα, η οποία λόγω του αρκετά μεγαλύτερου μεγέθους της σε σχέση με την αντίσταση καταφέρνει να βγάζει τον θερμό αέρα γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΑΛΟΓΟΝΟΥ
Oι θερμάστρες αλογόνου είναι κατάλληλες για να ζεστάνουν έναν κλειστό χώρο. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι διακρίνονται για τον τρόπο που παράγουν την θερμότητα - θέρμανση. Η φιλοσοφία λειτουργίας της σόμπας αλογόνου είναι η εξής: να ζεστάνει το χώρο του δωματίου μέσω του αέρα που ζεσταίνει, αλλά και να ζεστάνει ότι αντικείμενο βρίσκεται κοντά της και έρχεται σε επαφή, με την ακτινοβολία που εκπέμπει η λάμπα. Έτσι ως αποτέλεσμα, τα αντικείμενα θα ζεσταθούν, θα εκπέμπουν και αυτά με τη σειρά τους.

CONVECTOR
Παράγουν θερμότητα βάσει της αρχής της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα. Ο ψυχρός αέρας διαπερνά το θερμαντικό στοιχείο, θερμαίνεται και διοχετεύεται ομοιόμορφα στο χώρο. Ως πλεονεκτήματα θεωρούνται η αθόρυβη λειτουργία, η δυνατότητα επιτοίχιας τοποθέτησης και το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος. Ιδανικό για χώρους από 20m² έως 25m². Mέγιστη ισχύς 2000 Watt.No comments: