Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πως επιλέγω την σωστή τηλεόραση

Κατά την έρευνα αγοράς πέρα από την τιμή που για κάποιους είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες απόκτησης θα πρέπει να προσέξουμε και τα παρακάτω χαρατηριστικά.

Μέγεθος Οθόνης: Μετράει σε ίντσες τη διαγώνιο της τηλεόρασης! Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο μακρύτερα θα πρεπει να κάθεστε για να έχετε την ιδανική απόσταση και να βελτιώσετε την εμπειρία σας.





Ρυθμός ανανέωσης: Μετριέται σε Hertz και μας δείχνει πόσο γρήγορα ανατνεώνεται η εικόνα/καρέ. Μεγάλοι ρυθμοί ανανέωσης μας εγγυώνται πως η τηλεόραση μας δεν θα έχει είδωλα. Τηλεοράσεις που έχουν ρυθμό ανανέωσης (refresh rate) τα 100 Hz σημαίνει πως κάνουν σάρωση των γραμμών δύο φόρες.



Αντίθεση: Περιγράφει τη διαφορά του πιο φωτεινού άσπρου και του πιο σκοτεινού μαύρου που μπορεί να προβάλει η τηλεόραση. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση σε μία τηλεόραση τόσο βαθύτερα είναι τα μαύρα και πιο φωτεινά τα λευκά.



3D TV: Από τις πιο καινούργιες τεχνολογίες, προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε σε 3D, τρείς διαστάσεις, ταινίες, αθλητικούς αγώνες (αρκεί να υποστηρίζονται από το πάροχο).



Τεχνολογία: Υπάρχουν 3 μεγάλες τεχνολογίες LED, PLASMA, LCD η καθεμία με τα δικά της οφέλη!
LED: Η νεότερη τεχνολογία, χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό LED με αποτέλεσμα να προβάλει ζωντανά χρώματα και βαθυά μαύρα.
PLASMA: Προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση στο βαθύ μαύρο και εξαιρετική ποιότητα χρώματος κυρίως σε σκοτεινό περιβάλλον. Ιδανική για γρήγορες σκηνές (ταινίες δράσης ή αθλητικούς αγώνες).
LCD: Eξαιρετική για φωτεινά περιβάλλοντα και ιδανικές για gaming. Είναι η τεχνολογία η οποία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και το μικρό της βάρος εξασφαλίζει φορητοτητα.

Ανάλυση: Eίναι η ποσότητα της λεπτομέρειας (pixel) που μπορεί να απεικονίσει μια τηλεόραση. Καθορίζει την ποιότητα και την ευκρίνεια της τηλεόρασης. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση της τηλεόρασης τόσο καλύτερης ποιότητας εικόνα απολαμβάνεις. Επίσης σε τόσο μεγαλύτερη επιφάνεια (ίντσες) μπορεί να προβληθεί η τηλεόραση.



Συνδεσιμότητα: Είναι οι δυνατότητα διασύνδεσης που προσφέρει η τηλεόραση σας με άλλες συσκευές. Όσες περισσότερες θύρες προσφέρει τόσο πιο εύκολο είναι για εσάς να μεταφέρετε αρχεία εικόνας και ήχου και να δείτε αυτά τα αρχεία συνδέοντας άλλες συσκευές.



Smart tv: Το Internet στη τηλεόραση σας. Εκμεταλλευτείτε το διαδίκτυο μπείτε στο Youtube και στο Facebook σερφάρετε στο Internet και απολαύστε αποκλειστικές εφαρμογές για τη τηλεόραση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: