Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

USB memory drives








Με την χωρητικότητα να μεγαλώνει αλλά και το μεγεθός να μικραίνει τα USB memory drives αποτελούν μια portable αποθηκευτική λυση για όλους. Οι επιλογές αγοράς είναι πολλές. Ο αγοραστής εχει να επιλέξει ανάμεσα σε εκατοντάδες μάρκες, μοντελα και χωρητικότητες χωρις βέβαια  να ξεχνάμε το κόστος. Τι όμως θα πρέπει να προσέξουμε;

 Το πιο σημαντικό, και αυτό που κάνει την διαφορά χρημάτων, σε δύο USB memory drives με την ίδια χωρητικότητα, ειναι η ταχύτητα  εγγραφής και ανάγνωσης. Όπως γίνεται κατανοητό, ένα memory drive, πχ 2 GB με ταχυτητα εγγραφής 7 MB/sec είναι πιο αργό από ένα αλλο με 16 MB/sec, πράγμα που θα γίνει αντιληπτό απο το χρόνο που θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί η μεταφορά ενός αρχείου απο το pc μας.
Επομένως, πάντα ελέχουμε την ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης.
Προσοχή: Υπάρχουν στο internet, USB memory drives με τεράστια χωρητικότητα (32, 64,128GB κ.ο.κ.) και εξευτελιστική τιμή. Τα παραπάνω flash drives στην πραγματικότητα είναι μόνο 1 ή 2GB αλλά τροποποιημένα μέσω κάποιου λογισμικού έτσι ώστε να εμφανίζουν την "εικονική" χωρητικότητα οταν συνδεθούν στο pc χωρίς καμία λειτουργικότητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 2 εφαρμογές ελέγχου της ταχύτητας του flash drive μας, τα οποία είναι free (χωρίς διαφημήσεις και spyware) τα οποια δεν χρειάζονται και εγκατάσταση.

Check Flash






















CrystalDiskMark




Δεν υπάρχουν σχόλια: