Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Βρείτε το κλεμένο σας κινητό ή Laptop.


Στο άρθρο μας Facebook: Τέλος της ανωνυμίας στο διαδίκτυο αναφέραμε την ιστορία ενός τύπου του οποίου έκλεψαν το laptop αλλά μέσω μίας ειδικής εφαρμογής καταφερε να βρεί τον κλέφτη και φυσικά τον υπολογιστή του.

Ψάχνοντας βρήκα την εφαρμογή που χρησιμοποίησε και σας την παρουσιάζω.

Το πρόγραμμα εντοπισμού λέγετε Prey και μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα http://preyproject.com/.
Η εφαρμογή είναι open source (ανοιχτού κώδικα), δωρεάν (μέχρι 3 συσκευές) και διαθέσιμη σχεδόν για όλες τις πλατφόρμες (Windows, Mac, Linux, Android). Ειδικά το τελευταίο δίνει την δυνατότητα να τρεχει και σε κινητά ή tablet που τρέχουν Android. (προς το παρόν δεν τρεχει σε iphone και ipad)

Πως λειτουργεί.
(απαραιτητή προυπόθεση είναι να μην έχει κάνει ο κλέφτης format)
Βασικά εγκαθίσταται ένα μικρό bot στον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο, το οποίο σιωπηλά περιμένει για ένα απομακρυσμένο σήμα για να ξυπνήσει και να κάνει τα μαγικά του. Αυτό το σήμα αποστέλλεται είτε από το Internet ή μέσω ενός SMS, και σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία της συσκευής, το υλικό και την κατάσταση του δικτύου και, προαιρετικά, να προκαλέσει συγκεκριμένες δράσεις σε αυτό (πχ να σας στέλνει τις σελίδες που ο κλεφτής επισκέπτεται) έτσι μπορείτε γρήγορα να βρείτε που βρίσκεται ο υπολογιστής σας , ποιος τον χρησιμοποιεί, και τι κάνει σε αυτόν.

Περισότερα στο http://preyproject.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: