Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi στο λιμάνι του Πειραιά


To ξέρατε πως ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi για τους επιβάτες που βρίσκονται στο χώρο του λιμανιού;
Η παροχή υπηρεσιών για πλοήγηση στο Διαδίκτυο, καλύπτει γεωγραφικά όλους τους χώρους του ΟΛΠ, από την περιοχή της Σχολής Δοκίμων και το Παλατάκι μέχρι και τον επιβατηγό σταθμό «Βασιλειάδη» στη Δραπετσώνα.
Ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί πολύ εύκολα, αρκεί να ανοίξει ένα πρόγραμμα περιήγησης, να πληκτρολογήσει τον 5ψήφιο αριθμό που εμφανίζεται και αυτόματα και θα εισέλθει στο δίκτυο δωρεάν.


Για τη σύνδεσή σας χρειάζεται να βρίσκεστε μέσα στο Επιβατικό Λιμάνι του Πειραιά και θα πετύχετε την πρόσβαση μέσω Laptop, PDA ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής με δυνατότητα WLAN (WiFi 802.11) και του Web Browser, που έχει η συσκευή σας για την πλοήγηση στο διαδίκτυο (internet).

Ρυθμίσεις
Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας διαθέτει κατάλληλη κάρτα ασύρματης επικοινωνίας. Σε περίπτωση που χρειαστεί, ελέγξτε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα παρακάτω:

Οδηγίες για Windows

1. Ρύθμιση σύνδεσης στο Piraeus Port WI-FI: Από το Start/Control Panel/Network Connections/δεξί click στο "wireless network connection" και επιλέξτε "View available wireless networks". Επιλέξτε το SSID του δικτύου Piraeus Port WI-FI προκειμένου να συνδεθείτε στο Piraeus Port WI-FI Hotspot. Βεβαιωθείτε ότι το security δεν είναι ενεργό.

2. Ρύθμιση του Microsoft Internet Explore. Από τον Browser επιλέξτε Tools/Internet Options/Connections, στο "LAN Settings" ανοίξτε το παράθυρο "Local Area Network (LAN) Settings". Δε θα πρέπει να είναι επιλεγμένες οι παρακάτω λειτουργίες:

- "Use a proxy server for your LAN"
- "Use automatic configuration script"
- "Automatically detect settings"

Δεν υπάρχουν σχόλια: