Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Κάντε το laptop σας WiFi HotSpot / Turn Your Laptop into a WiFi Hotspot


Υπάρχουν περιπτώσεις που ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε γρήγορα ένα WiFi hotspot, ώστε άλλες ασύρματες συσκευές (πχ, άλλα laptosps, κινητά κλπ) να μπορούν να συνδεθούν στο Internet.


Για παράδειγμα μπορεί να είστε κάπου οπού υπάρχει μία μόνο σύνδεση Ethernet διαθέσιμη (πχ δωμάτιο ξενοδοχείου, γραφείο, αίθουσα συσκέψεων κλπ) και θα πρέπει να μοιράζονται τη σύνδεση στο Internet με άλλα άτομα ή συσκευές.

Για τα παραπάνω θα χρησιμοποιήσουμε ένα δωρεάν και ελαφρύ προγραμματάκι που ονομάζετε Connectify και μετατρέπει τον υπολογιστή σε ένα WiFi hotspot.

Σημείωση: Το Connectify λειτουργεί μόνο με τα Windows 7 Home και πάνω, ενώ τα Windows 7 Starter δεν υποστηρίζονται.


Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη, και μόλις ολοκληρωθεί, έχουμε πρόσβαση στο Connectify από το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών.


Αφού τρέξουμε την εφαρμογή πηγαίνουμε στην επιλογή Settings, και πληκτρολογούμε ένα όνομα για το ασύρματο δίκτυο καθώς και έναν κωδικό πρόσβασης. Στην συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουμε τον τύπο της σύνδεσης στο Internet που θέλουμε να μοιραστούμε. Για να ξεκινήσουμε κάνουμε κλικ στο κουμπί Start Hotspot.


Το πρόγραμμα ξεκινάει να τρέχει και μπορεί να ξεκινήσουμε τη σύνδεση σε άλλους υπολογιστές ασύρματα ή / και συσκευές.


Σε αυτό το παράδειγμα μας θα συνδέσουμε στο laptop μας ένα φορητό υπολογιστή που τρέχει XP. Πάμε λοιπόν στο laptop που τρέχει xp και κάνουμε αναζήτηση για ασύρματα Δίκτυα όπου και βρίσκουμε το νέο hotspot (GOOOO) που δημιουργήσαμε ώστε να μπορείτε να συνδεθούμε.


Θα μας ζητηθεί να εισάγουμε το password που είχαμε ορίσει στο Connectify δύο φορές, στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο Connect.


Περιμένουμε καθώς συνδέεται...


Εδώ μπορούμε να δούμε το laptop που τρέχει XP να είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο με το όνομα GOOOO που δημιουργήσαμε στο laptop που τρέχει Windows 7. To Conectify διατηρεί επίσης και ιστορικό των συσκευών που έχουν συνδεθεί παλιότερα.


Όταν πάμε πίσω στο laptop με τα Windows 7 μπορούμε να δούμε τη συσκευή που έχει συνδεθεί στο Connected Clients.

To Connectify μπορειτε να το βρείτε στο www.connectify.me