Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
Tips Ασφάλειας για τις καλοκαιρινές διακοπές!
Τα PandaLabs δίνουν μερικές συμβουλές προς τους καταναλωτές προκειμένου να αποφύγουν να γίνουν θύματα κυβερνο-απάτης αυτό το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στο Internet, οι ειδικοί ασφαλείας των Panda Labs συμβουλεύουν τους χρήστες για να έχουν καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια.
Οι χρήστες θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα sites των κοινωνικών δικτύων: Δυστυχώς, μέσα στον ενθουσιασμό των διακοπών, οι άνθρωποι δίνουν πολλές πληροφορίες για αυτές μέσα από τα sites των κοινωνικών δικτύων. Έτσι οι εγκληματίες του Internet μπορούν να γνωρίζουν πότε κάποιος θα βρίσκεται σε διακοπές. Μην μοιράζεστε τέτοιου είδους προσωπικές πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα και ελέγξτε τα settings ασφάλειας προσεκτικά.
Γονικός έλεγχος: Τα παιδιά βρίσκονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή τους. Η εγκατάσταση ενός προγράμματος γονικού ελέγχου θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων που διατρέχουν τα παιδιά στο Internet.
Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε έναν «κοινόχρηστο» υπολογιστή: Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αφήσουν πίσω στο σπίτι τον προσωπικό τους υπολογιστή όταν βρίσκονται σε διακοπές, και χρησιμοποιούν υπολογιστές που βρίσκουν σε Internet cafés ή στο ξενοδοχείο τους προκειμένου να επισκεφθούν τις σελίδες που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα ή ακόμη και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Αν αυτό κάνετε και εσείς, προστατευτείτε από την πιθανή κλοπή πληροφοριών που αφορούν στην ταυτότητά σας, σιγουρευτείτε ότι ο λογαριασμός σας δεν αποθηκεύει αυτόματα το password και το user ID σας. Επίσης, αν υποπτευτείτε ότι η ασφάλεια του υπολογιστή έχει εκτεθεί σε κάποιον ιό, σταματήστε να τον χρησιμοποιείτε και επιλέξτε κάποιον άλλον. Προσέχετε όταν συνδέετε σε αυτόν μια εξωτερική συσκευή (memory stick) γιατί μπορεί να μολυνθεί χωρίς να το καταλάβετε.
Προσέχετε με το email: Το email είναι μία από τις κύριες εισόδους των ιών, γι’ αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Μην ανοίγετε μηνύματα που αποστέλλονται από αγνώστους και μην κάνετε link στις διευθύνσεις που σας υποδεικνύουν.
Πάρτε τις προφυλάξεις σας στα δημόσια WiFi δίκτυα, καθώς μπορεί να συνδεθείτε σε δίκτυα που έχουν δημιουργήσει hackers προκειμένου να κλέψουν πληροφορίες που δημοσιοποιείτε στο Internet. Όταν συνδέεστε στο email, στα κοινωνικά δίκτυα ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μία ασφαλή σύνδεση (https), στην οποία η δραστηριότητά σας υποκρύπτεται και κανένας εκτός από εσάς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες.
Κρατάτε τον υπολογιστή σας ενημερωμένο: Τα malware αναζητούν «τρύπες» στα συστήματα προκειμένου να επιτύχουν την μόλυνση. Σιγουρευτείτε ότι τα τελευταία patches προστασίας και updates είναι εγκατεστημένα σωστά στον υπολογιστή σας.
Προστατεύστε τον υπολογιστή σας: Σιγουρευτείτε ότι έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας ένα αξιόπιστο, ενημερωμένο προϊόν προστασίας.
Τέλος καλό είναι να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις παραπάνω πληροφορίες. Όπως κλείνετε τα παράθυρα και κλειδώνετε την πόρτα του σπιτιού σας όταν φεύγετε διακοπές, έτσι θα πρέπει να δείξετε και ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του ψηφιακού σας κόσμου.
Πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου