Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τέλος εποχής για το Messenger στης 15 Μαρτίου


Η Microsoft παραδέχθηκε ότι προχωρά στον τερματισμό του Windows Live Messenger, και την αντικατάστασή του με το Skype, κάποια στιγμή "στο πρώτο τρίμηνο" του 2013". Τώρα, η ημερομηνία αυτή έχει φαίνεται να εχει οριστικοποιηθεί και είναι η 15η Μαρτίου 2013.



Τι θα συμβεί από τώρα ως και τις 15 Μαρτίου;
Ο Messenger θα συνεχίσει να δουλεύει όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Αν είστε συνδεδεμένοι με στο Messenger, θα δείτε μια ειδοποίηση για την αναβάθμιση. Όταν κάνετε κλικ στο banner της ειδοποίησης, ένα παράθυρο εγκατάστασης θα ανοίξει με προτροπή για αναβάθμιση. Αυτό θα σας μεταφέρει μέσα από τον installer να εγκαταστήσετε το Skype ενώ αυτόματα θα απεγκατασταθεί ο Messenger.

Τι θα συμβαίνει μετά την 15η Μαρτίου;
Οι Χρήστες του Messenger για desktop/laptop υπολογιστές δεν θα είναι σε θέση να συνδεθουν και θα μπορουν μόνο να αναβαθμίσουν σε Skype. Εάν επιχειρήσετε να συνδεθείτε, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση και αν συνεχίσετε, θα σας μεταφέρει μέσα από τον installer του προγραμματος στο να εγκαταστήσετε το Skype και αυτόματα θα γινει απεγκατάστασει στον Messenger.

Σημ: Νεότερες εκδόσεις του Messenger θα λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις για την προαιρετική αναβάθμιση. Οι παλαιότερες εκδόσεις δεν θα λάβουν τις ειδοποιήσεις αυτές και θα πρέπει οι χρήστες τους να κατεβάσουν το Skype χειροκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: