Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Γιατί όλα τα καλώδια HDMI είναι τα ίδια;

Σίγουρα θα έχετε δει στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών καλώδια HDMI με τιμές που ξεκινούν από 5 ευρώ και μπορεί να φτάνουν τα 200. Αν ρωτήσετε τον πωλητή θα σας πει πως η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει με την ποιότητα του σήματος αλλά... δεν είναι έτσι!
Στο παρακάτω άρθρο μας θα δούμε γιατί τα ακριβά καλώδια HDMI είναι μια κοροϊδία και δεν προσφέρουν καμία διαφορά στην ποιότητα της εικόνας σε σχέση με τα φτηνά.


Αυτή τη στιγμή μπορείτε να αγοράσετε ένα καλώδιο HDMI των 2 μέτρων με 5 ευρώ ή με 20 ευρώ ή με 100 ευρώ ακόμα και με 450 καθώς τα καταστήματα λιανικής πώλησης αλλά ιδίως οι κατασκευαστές καλωδίων θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι θα έχετε την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου με ένα πιο ακριβό καλώδιο HDMΙ.

Η δυνατότητα κέρδους μέσω των καλωδίων είναι τόσο μεγάλη, που κάθε κατάστημα σπρώχνει "high-end" καλώδια HDMI με την ελπίδα να ξεγελάσουν τον αγοραστή στο να πληρώσει δεκάδες ευρώ παραπάνω από ό,τι είναι απαραίτητο.

Γιατί λοιπόν είναι όλα τα ίδια; Ας δούμε το γιατί.

Το καλώδιο HDMI μεταφέρει ΨΗΦΙΑΚΕΣ πληροφορίες, δηλαδή μηδενικά και άσους πχ 11100010 με αποτέλεσμα τα ψηφιακά αυτά δεδομένα που διαβιβάζονται από τα καλώδια είναι τα ίδια - και κανένα καλώδιο δεν μπορεί να κάνει την εικόνα ή τον ήχο καλύτερο ή χειρότερο.

Επομένως, δώστε 10 το πολύ 15 ευρώ για ένα καλώδιο 2 μέτρων και μην πέφτετε στην παγίδα των καταστημάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε ένα Like πάνω δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: