Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πως να εγκαταστήσετε το Backtrak 5 σε Virtual Machine


Αν θέλετε να γνωρίσετε και να πειραματιστείτε με την διανομή Linux Backtrack 5 και τα Kismet, metasploit, aircrack κλπ τότε δείτε παρακάτω το πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε το Backtrack 5 σε μια εικονική μηχανή (Virtual Machine). Λειτουργεί σε όλους τους υπολογιστές και σε οποιοδήποτε λειτουργικό όπως τα Windows XP, 7 ,8 ή Mac OS X.


Πρώτα θα χρειαστείτε μία εφαρμογή Virtual Machine για να τρέξει Backtrack 5, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το site του VirtualBox. Μετά τη λήψη του VirtualBox εγκαταστήστε το. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλή, όπως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα.
Στη συνέχεια, θα κατεβάσουμε το .iso αρχείο του Backtrack 5 από εδώ (βλέπε το παρακάτω σχήμα για τις επιλογές). Μπορείτε να το κατεβάσετε απευθείας από το site ή μέσω torrent.


Ανοίξτε το VirtualBox και κάντε κλικ στο New. Στη συνέχεια, ένα παράθυρο θα εμφανιστεί και στο πεδίο Name γράψτε Backtrack στο Type επιλέξτε Linux και στο Version επιλέξτε Ubuntu, (όπως στην παρακάτω εικόνα) και κάντε κλικ στο Next.


Το επόμενο βήμα είναι η εκχώρηση μνήμης για την η εικονική μας μηχανή. Διαθέτουμε συνήθως το μισό της RAM που έχουμε, πχ στο παράδειγμά μας είναι 2GB μνήμης από τα 4GB, όπως φαίνεται και παρακάτω, και κάνουμε κλικ στο Next.


Στη συνέχεια, επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή Create Virtual Hard Drive Now, από τις τρεις επιλογές, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Next.
Επιλέξτε VDI (Virtual Disk Image) από όλες τις επιλογές και πατήστε Next.
Θα εμφανιστεί η επιλογή της εκχώρησης χώρου στο σκληρό δίσκο και θα επιλέξετε το Dynamically Allocated και κάντε κλικ στο Next
Στη συνέχεια, αφήστε το όνομα ως έχει και εκχωρήστε περίπου 15-20GB και κάντε κλικ στο Create.
Τώρα θα έχετε την εικονική μηχανή σας στα αριστερά. Για να ξεκινήσετε, κάντε διπλό κλικ.
Με το πρώτο τρέξιμο κάνουμε τις ρυθμίσεις:
Κάνοντας κλικ στο κουμπί που έχω με κόκκινο πλαίσιο στην εικόνα βρίσκουμε την επιλογή Backtrack 5 (το αρχείο iso που κατεβάσαμε) και αφού το επιλέξουμε κάνουμε κλικ στο Start.


Μετά το Start κάντε κλικ στο Enter, αφήνουμε τις ρυθμίσεις ως έχουν και πατάμε ξανά Enter.
Στην γραμμή εντολών πληκτρολογήστε startx και πατήστε Enter για να φορτώσει το Backtrack.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο Install Backtrack από την επιφάνεια εργασίας και θα ανοίξει το παράθυρο εγκατάστασης. Aφήστε τα Αγγλικά σαν γλώσσα και κάντε κλικ στο Forward. Θα σας ζητήσει την τοποθεσία, την επιλέγουμε και πατάμε Forward.
Στα Βήματα 3,4,5,6 δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απλά κάντε κλικ στο Forward και το βήμα 7 κάντε κλικ στο Install. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά και μετά θα έχετε το Βacktrack εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας.
Τώρα θα πρέπει να εισάγετε username και password για μπείτε. Το default username στο backtrack είναι root και το password είναι toor. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εντολή passswd εντολή για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
Done! Tώρα έχετε το Backtrack να που εκτελείται στον εικονικό υπολογιστή σας!!!

Ελληνικός Οδηγός χρήσης Aircrack

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό το άρθρο κάντε Like πάνω δεξιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποτυχια ανοιγματος συνεδριας για την εικονικη μηχανη backtrack.Τι κανω λαθος;?;?