Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Powerline Ethernet Adapters - Ένας απλός τρόπος για να επεκτείνουμε το δίκτυό μας


Στο παρακάτω άρθρο θα μιλήσουμε για τα powerline ethernet adapters. Οι αντάπτορες αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ζευγος προσαρμογέων (adapters) που μπορoύμε να χρησιμοποιήσουμε για να επεκτείνουμε το δίκτυό μας στο σπίτι με τη χρήση των γραμμών του ηλεκτρικού ρεύματος και να συνδεθούμε με άλλους υπολογιστές ή συσκευές δικτύου.

Παρακάτω θα δούμε τα οφέλη αυτού του συστήματος:



Είναι Βολικό: Ο προσαρμογέας αυτός είναι βολικός ιδιαίτερα αν θέλουμε να μειώσουμε τη χρήση των καλωδίων του δικτύου μιας και για την επέκταση του δικτύου γίνεται χρήση των ήδη υπαρχόντων γραμμών ηλεκτρικής ρευματος .
Είναι Plug and Play: Θα λειτουργίσει με όλες τις συσκευές δικτύου και με όλα τα λειτουργικά συστήμτα
Είναι γρήγορο και ασφαλές: Υποστηρίζει ταχύτητες μετάδοσης από 85 Mbps ως 200 Mbps ή και μεγαλύτερες ενώ ή ασφάλεια μετάδοσης δεδομένων μέσω των γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος είναι ασφαλισμένο με κρυπτογράφηση 128bits AES, DES 56bits ή άλλες κρυπτογράφήσεις.
Είναι εύκολο στην επέκταση του δικτύου: Αν οι απαιτήσεις δικτύωσης μεγαλώσουν απλά μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο προσαρμογέα powerline και να επεκτείνετε το δίκτυό σας, (ο νέος προσαρμογέας θα πρέπει να είναι συμβατος με τους ήδη εγκατεστημένους powerline προσαρμογείς).

Πως το χρησιμοποιούμε: Είναι εύκολο στη χρήση καθώς είναι plug & play. Για να λειτουργήσει πρέπει να έχουμε τουλάχιστον ένα ζεύγος προσαρμογέων . Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω παράδειγμα, θέλω να δώσω Internet στον υπολογιστή του δωματίου Β απο ένα ρουτερ που είναι στο δωμάτιο Α, χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος powerline adapters.


Απλά, πρέπει να συνδέσουμε τον αντάπτορα powerline στην πρίζα ρεύματος του δωματίου Α, και στη συνέχεια με ένα καλώδιο δικτύου να συνδέσουμε τη θύρα LAN του router με την θύρα LAN του αντάπτορα.
Μετά από αυτό, πάμε στο δωμάτιο Β, συνδέουμε τον άλλο αντάπτορα στην πρίζα και επίσης με ένα άλλο καλώδιο δικτύου συνδέουμε τον υπολογιστή μας με την θύρα του αντάπτορα.
Αυτό είναι όλο! Και οι δύο συσκευές τώρα είναι σε θέση να "μιλάνε" η μία με την άλλη μετά από ορισμένες μικρορυθμίσεις του λογισμικού που τους συνοδέουν. Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα είναι ίδιο με το να συνδέαμε τους υπολογιστές μας κατευθείαν με το router με καλώδιο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η μετάδοση δεδομένων μέσω γραμμών του ρεύματος είναι εξασφαλισμένη με ένα προεπιλεγμένο κλειδί κρυπτογράφησης, αλλά σας συμβουλεύω να το αλλάξετε με ένα δικό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: